Кулеба: якщо ЄС схвалить шостий пакет санкцій без нафтового ембарго, Путін зможе святкувати

П'ятниця, 13 травня 2022, 16:08

Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що якщо ЄС схвалить шостий пакет санкцій без нафтового ембарго, це буде приводом для святкування російського президента, оскільки єдність Євросоюзу вперше буде порушена.

Про це він сказав на полях зустрічі G7 у Німеччині, на яку запросили Україну і Молдову, повідомляє "Європейська правда".

"Ми всі чекаємо на результат драми в ЄС, пов’язаної зі схваленням шостого пакета санкцій. Якщо цей пакет буде схвалено без нафтового ембарго, я вважаю, президент Путін може святкувати, оскільки це буде перший випадок, коли єдність ЄС буде порушена через позицію однієї країни - Угорщини", - сказав Кулеба.

Він зазначив, що не вважає аргументи Угорщини переконливими, вбачає в них більше політики, ніж економіки.

Однак міністр висловив сподівання, що ЄС все ж досягне консенсусу.

Кулеба також повідомив, що в понеділок він буде у Брюсселі, куди його запросили взяти участь у засіданні глав МЗС країн ЄС.

Як повідомлялося, окремі країни Європейського Союзу допускають відкладення нафтового ембарго проти Росії, щоби не затримувати інші заходи з шостого санкційного пакета - якщо не вийде переконати Угорщину підтримати його у нинішньому вигляді.

Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель  висловив переконання, що держави-члени узгодять нафтове ембарго проти Росії незважаючи на нинішню опозицію Угорщини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.