Німецький м’ясник відправив подарунок послу України після історії з "ображеною ковбасою" Шольцом

Субота, 14 травня 2022, 18:17

Німецький м’ясник Вальтер Адам з містечка Герксгайм відправив послу України Андрію Мельнику подарунковий пакет з печінковою ковбасою після історії про "ображену ліверну ковбасу" і канцлера Олафа Шольца.

Про це пише Welt, повідомляє "Європейська правда".

На початку травня Мельник розкритикував відмову Шольца від візиту до Києва. "Вдавати ображену ліверну ковбасу звучить не дуже по-державницьки", - сказав посол.

Виникнення фрази "ображена печінкова ковбаса" пов’язана з процесом приготування цієї м’ясної страви.

Всі ковбаси зазвичай варять разом, а оскільки печінкова ковбаса потребує довшого часу приготування, то коли інші ковбаси виймаються, вона залишається в посудині сама і "почувається ображеною". Тому вираз вживається у випадку, коли хочуть описати несправедливу і безпідставну образу людини.

Газета "Die Rheinpfalz" сприйняла дипломатичні ускладнення як можливість зробити інтерв’ю з м’ясником Адамом, серед іншого, на тему ліверних ковбас. Тоді Мельник поділився інтерв’ю у своєму Twitter на початку травня, коментуючи: "Мені подобається #LeberSausage".

Це, у свою чергу, наштовхнуло Адама на ідею подарунка, який один із його постійних клієнтів привезе до Берліна. Він повинен надійти в посольство в понеділок, сказав м’ясник. У коробці є п’ять різних ліверних ковбасок.

Мельник написав у Twitter, що з нетерпінням чекає на ковбасу і запрошує м’ясника до Берліна та України.

"Якщо він справді запросить мене до Берліна, я б поїхав", - сказав Адам у суботу німецьким ЗМІ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.