В уряді вже натякають на рух України до НАТО на фоні погроз РФ до Фінляндії та Швеції

Субота, 14 травня 2022, 20:07

Кремль планує активно використовувати пропаганду про "загрозливий ЄС", аби спробувати зірвати євроінтеграційний рух України.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook віцепрем’єрка питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, повідомляє "Європейська правда".

За її словами, активізація глави МЗС РФ Сергія Лаврова та решти свідчить - інтеграція Україна до ЄС стала реальною як ніколи, надання Україні статусу кандидата має підтримку в ЄС.

"У Кремлі чудово розуміють програш своєї пропаганди. Україна є європейською, сильною державою і це буде дедалі важче приховати від росіян. Їхня армія вже відчула шок, побачивши асфальт та газ в українських селах, побутову техніку у домівках, далі такого прозріння буде більше", - написала Стефанішина.

Вона підкреслила, що спроба вчергове погрозами отримати право вето на рішення демократій, чи щодо вступу України до ЄС, чи щодо вступу Швеції і Фінляндії до НАТО матиме зворотний ефект.

"Мова ультиматумів, до яких знову вдається Кремль, переконана, лише допоможе нам зміцнити єдність у євроатлантичному просторі навколо України", - додала вона.

Нагадаємо, у МЗС РФ заявили, що якщо Євросоюз схвалить початок процедури вступу України до ЄС, це означатиме кінець об'єднанню та показуватиме, що він керується суто геополітикою.

Раніше у Москві заявили, що тепер проти вступу України не лише до НАТО, а й до ЄС.

9 травня Україна завершила заповнення другої і фінальної частини опитувальника для отримання статусу країни-кандидата на членство в ЄС. 

Єврокомісія планує висловити свою думку щодо відповідей України у червні.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що рішення щодо статусу кандидата для України є "тестом на щирість" і визначить майбутнє Європи. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: