Якби Сербія ввела санкції проти РФ, життя стало би у рази краще - Вучич

Неділя, 15 травня 2022, 16:01

Сербія дуже страждає через відмову ввести санкції проти Росії. І попри те, що у випадку їх введення, "життя було б у десять разів кращим", Сербія буде до кінця ухилятися від цього кроку.  

Як передає "Європейська правда" з посиланням на N1, таку заяву в ефірі Prva TV зробив президент Сербії Александар Вучич.

За його словами, політикам легко говорити, що вони проти таких санкцій. "Моя тітка також проти, і мій батько проти цього, то яке відношення це має до управління країною", - стверджує сербський президент.

"Всі скажуть, що Вучич оголосить про введення санкцій. Ні, ми будемо боротися, поки зможемо, щоб зберегти свою політику. При цьому ми проводимо цю політику не тому, що маємо щось від відмови від санкцій…  Поки ми на цьому втрачаємо мільярди, не кажучи вже про менший надходження прямих інвестицій, і про те, що семеро американських продюсерів і акторів відмовилися знімати фільми у нас, тому що ми не вводили санкції проти Росії", – розповів Вучич.

Він додає, що вважає необхідним, щоб люди знали, "як багато держава втрачає через те, що не вводить санкції проти Росії".

Зокрема, верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель назвав санкції "головним елементом європейського шляху", додавши, що всі  балканські країни мають схвалити аналогічні санкції проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.