США дали Україні зброю без умов щодо ОРДЛО і Криму - тимчасова повірена

Понеділок, 16 травня 2022, 10:19

Тимчасова повірена США в Україні Крістіна Квін зазначила, що Сполучені Штати надали Україні військову допомогу без якихось умов щодо Донбасу і Криму.

Про це вона сказала в інтерв’ю "Європейській правді". 

Крістіна Квін зазначила, що Україна вже примусила російську армію відступити з Київщини, Чернігівщини та під Харковом, тож "не позбавлене логіки припущення, що вона відкине росіян і з інших окупованих регіонів".

"Ми, надаючи Україні безпекову допомогу, не обговорювали якимось чином використання наданої зброї щодо Криму та Донбасу, не ставили умов з цього приводу. Натомість ми завжди визнавали, що і Крим, і Донбас – це Україна, і цей факт матиме величезне значення, коли ми будемо ухвалювати рішення про подальшу підтримку в контексті того, як далеко Україна відкидатиме російську армію. Але рішення про це лишається за Україною", - зазначила тимчасова повірена.

Вона додала, що чула припущення про те, що США нібито зумисно не надають Україні стільки зброї, щоб російську армію можна було відкинути і перемогти, і дають стільки, щоби їх тільки стримувати та виснажувати. 

"Це абсолютна неправда. І найпростіший доказ – той факт, що ви все ж відкинули армію РФ з півночі Києва та з Харківщини. Ми хочемо, щоби ви відкинули армію РФ і у інших напрямках. Ми хочемо, щоби Україна перемогла у цій війні! І ми щоденно працюємо над тим, щоби це сталося. США вже поставили в Україну більше зброї, ніж будь-яка інша держава, і ми продовжуватимемо це робити", - наголосила Крістіна Квін.

Повний текст інтерв'ю читайте тут: Глава посольства США: Україна також може вступити до НАТО без ПДЧ

Як повідомлялося, 15 травня держсекретар США Ентоні Блінкен висловив переконання, що Україна вистоїть у війні, що почалася з повномасштабним вторгненням Росії. 

Генсек НАТО Єнс Столтенберг також заявив, що Україна здатна перемогти у цій війні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.