ЄС продовжив на три роки дію режиму санкцій за кібератаки

Понеділок, 16 травня 2022, 16:51

Рада ЄС продовжила до 18 травня 2025 року дію режиму санкцій у відповідь на злочинну кібердіяльність.

Про це, як передає "Європейська правда", йдеться у повідомленні Ради ЄС.

Цей режим дозволяє ЄС вводити цілеспрямовані обмежувальні заходи щодо осіб або організацій, причетних до кібератак, які спричиняють значний вплив і становлять зовнішню загрозу для ЄС або його держав-членів. Обмежувальні заходи також можуть бути запроваджені у відповідь на кібератаки проти третіх держав або міжнародних організацій, якщо такі заходи вважаються необхідними для досягнення цілей Спільної зовнішньої політики та політики безпеки.

Наразі санкції застосовуються до восьми фізичних і чотирьох юридичних осіб і включають заморожування активів і заборону на поїздки. Крім того, фізичним та юридичним особам ЄС заборонено надавати кошти тим, хто потрапив під санкцій. Ці окремі списки й надалі переглядатимуться кожні 12 місяців.

"Рішення про продовження обмежувальних заходів на три роки свідчить про рішучу відданість ЄС посилити свою стійкість і здатність запобігати, перешкоджати, стримувати та реагувати на кіберзагрози та шкідливу кіберактивність, щоб захистити європейську безпеку та інтереси" - пояснили в Раді ЄС.

ЄС вперше запровадив режим санкцій за кібератаки у 2019 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.