У Молдові виступили за політичну дискусію щодо виходу з СНД

Вівторок, 17 травня 2022, 18:21

Голова парламенту Молдови Ігор Гросу заявив, що після закінчення війни в Україні влада має вирішити, чи варто країні залишатися у складі Співдружності незалежних держав (СНД).

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Newsmaker.

Гросу заявив, що в нинішній ситуації влада "не бачить необхідності" брати участь у заходах у рамках СНД.

"Ми повинні були провести захід у Кишиневі [в рамках СНД] на тему сільського господарства. Я попросив колег повідомити секретаріат організації, що не бачимо, як це можна зробити, поки в нашому регіоні йде війна", — сказав він.

На думку голови парламенту, після закінчення війни в Україні, влада мусить вирішити, чи варто Молдові залишатися у складі СНД.

"Чи продовжимо бути частиною цієї організації, чи ні, я думаю, що тут треба провести політичну дискусію. Це ми маємо зробити після того, як усе заспокоїться і закінчиться війна, і ухвалити рішення, тому що ми маємо дуже ретельно розрахувати, які плюси та мінуси [членства у СНД]", — сказав Гросу.

Спікер парламенту також нагадав, що Росія запровадила ембарго на молдовську продукцію, і це, за його словами, було "уроком для наших виробників", які знайшли інші ринки збуту своєї продукції. Він наголосив, що зараз 70% наших товарів експортується до ЄС.

Нагадаємо, у березні після подачі заявки на вступ до ЄС президентка Мая Санду заявила, що влада вибере підходящий момент для виходу Молдови з СНД, "коли досягнемо достатнього прогресу на європейському шляху".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.