Болгарія спрямує кошти з програм ЄС на допомогу українським біженцям

Середа, 18 травня 2022, 23:24

Уряд Болгарії прийняв рішення, яким спрямує допомогу ЄС на реалізацію програм реформ на допомогу українським біженцям. На це буде направлено біля 100 млн левів (51 млн євро).

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на BNR.

Зокрема, 60 мільйонів левів від програми "Належне управління" підуть на матеріальну допомогу продовольчими та непродовольчими матеріалами, які роздаватиме Червоний Хрест.

Ще 26 мільйонів лева з програми "Довкілля" підуть на освітню інтеграцію та доступ до денного догляду для дітей з України. 5 млн. левів з програми "Транспорт" покриють транспортні витрати на переселення людей з тимчасовим захистом. 

Також 29 мільйонів левів від REACT-EU на цей рік підуть на фінансування проживання та матеріальної допомоги.  

Нагадаємо, з 102 000 біженців, які зареєструвалися в Болгарії, майже 60 000 були розміщені в готелях на морських курортах, при цьому держава субсидує готельєрів у сумі 20 євро на день для кожного біженця.

Втім, вже незабаром це вже викликати проблему - з майже 60 тисяч українських біженців, яким до кінця травня потрібно буде покинути готелі на болгарському узбережжі Чорного моря, лише 33 тисячі можуть отримати гарантію проживання через те, що готельєри готуються до літнього сезону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: