На півдні Франції температура досягла аномальних для травня 35°C

Четвер, 19 травня 2022, 11:15

У середу 18 травня температура повітря в окремих місцях на півдні Франції досягла аномальних 35°C, а травень в цілому може стати найспекотнішим за історію спостережень. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє BFMTV.

У містечках поблизу Тулузи та в самому місті показники в середу побили температурні рекорди, а в Жиронді 35°C у ці дати зафіксували вперше з 2002 року. 

У більшості регіонів Франції цього тижня стовпчик термометра вдень перевищує 28°C. У Бретані, регіоні на північному заході країни, температурні показники зрівнялися з рекордом 1992 року - близько 28°C.

Така сильна спека нетипова для середини травня. Метеорологічне агентство повідомляє що вже з 11 квітня температурні показники безперервно були вищими за норму. Агентство відзначає, що він "винятковий за тим, наскільки ранній, довготривалий і за своєю географічною протяжністю", а травень 2022 року може стати найспекотнішим в історії спостережень, побивши рекорд 2011 року.

"З початку травня температурні показники по всій території Франції на 3,1°C вищі за норму", - зазначає представник агентства Лорен Ромейко. 

Втім, зараз йдеться про "період сильної спеки", а не "хвилю спеки" - для "хвилі" потрібно, щоби середній температурний показник по всій території континентальної Франції протягом трьох днів перевищував 25,3°C.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.