Проблеми у Джонсона: ЗМІ отримали фото, де він випиває на коронавірусній вечірці

фото
Вівторок, 24 травня 2022, 00:13

Британське видання ITV News опублікувало чотири фотографії, ніби то зроблені 13 листопада 2020 року під час відпустки директора з комунікацій британського прем'єр-міністра Лі Кейна.

На цих фото видно, як Борис Джонсон піднімає бокал із тостом, стоячи біля столу, на якому видно пляшки з вином, келихи і, можливо,  дезінфікуючий засіб для рук.

На момент цієї вечірки в Англії діяв другий карантин, і правила забороняли зібрання двох або більше людей у ​​приміщенні. Виняток допускався, якщо зібрання "було обґрунтовано необхідним" для робочих цілей.

Столична поліція вже виписала штрафи за цю вечірку, однак серед порушників Борис Джонсон не значився.

 

Саме тому ці фото викликали таке обурення в опозиції. Заступник лідера лейбористів Анджела Рейнер заявила, що прем'єр-міністр "принизив свій кабінет" і "британський народ заслуговує на краще".

"Борис Джонсон неодноразово казав, що нічого не знає про порушення закону - тепер немає сумніву, він збрехав. Борис Джонсон створив правила, а потім їх порушив",- пояснює вона для BBC.

Відсторонити Джонсона від посади закликали і ліберальні демократи, і шотландські націоналісти.

Про можливу відставку Джонсона говорять і в його партії. Колишній лідер шотландських консерваторів Рут Девідсон заявила, що позиція прем'єр-міністра є недостойною, тоді як член парламенту-торі сер Роджер Гейл  запропонував Джонсону піти у відставку.

В уряді відзначають, що відразу по завершенню розслідування прем'єр-міністр "виступить перед парламентом" і відповість на всі питання.

Про скандал,ю який може коштувати Джонсону прем’єрської посади, читайте у статті  Проблеми у Бориса: чому британському прем'єру загрожує відставка

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.