Кулеба розповів про ключові речі, які Україна очікує від Заходу

Середа, 25 травня 2022, 09:09

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Давосі закликав Захід чіткіше визначити мету допомоги Україні - допомагати їй перемогти, а не просто вижити, а також посилити санкції настільки, щоб "вбити російський експорт". 

Про це повідомляє "Європейська правда". 

"Потрібно, щоб Захід сприйняв ідею про те, що метою цієї війни має бути перемога України. Навіть найкращі друзі, які допомагають нам, все ще сумніваються, яким буде результат допомоги - чи щоб Україна не зазнала поразки, чи щоб Росія зупинилася. Але єдина відповідь - Україна має перемогти. І якщо ви чітко визначите собі це за мету - ви побачите нові зміни у власній політиці", - заявив Дмитро Кулеба.

Він зазначив, що від цього залежить, наприклад, надання РСЗВ - які актуальні і вкрай потрібні саме зараз.

По-друге, зазначив Дмитро Кулеба, потрібні санкції, здатні "вбити російський експорт".

"Будь-то нафта, газ чи будь-що, що Росія продає світу - це треба зупинити, щоб у них не було можливості заробляти гроші на світовому ринку. Зараз у них профіцит бюджету через надвисокі ціни на енергоносії, і Путін почувається впевнено щодо фінансової безпеки і стабільності своєї держави. Ми дуже вдячні за санкції, які вже є, але потрібна єдина санкційна політика - щоб зупинити торгівлю товарами, енергоносіями, послугами. Кожен зароблений долар Росія інвестує у підтримку путінського режиму і своєї воєнної машини", - наголосив Дмитро Кулеба.

Він також висловив сподівання, що зараз вже ніхто у світі не буде запитувати, хто такі українці і де знаходиться Україна.

Глава МЗС у своєму виступі також висловив сумнів у тому, що західні партнери можуть силовим шляхом вирішити питання блокади Росією українських чорноморських портів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: