У Франції подали скаргу на незаконне збагачення російських олігархів

Середа, 25 травня 2022, 16:59

Французьке відділення міжнародної неурядової організації Transparency International подало скаргу в Парижі, спрямовану на пошук у Франції активів російських олігархів, здобутих на кошти від кремлівського режиму.

Про це йдеться у заяві на сайті організації, пише "Європейська правда".

"Громадська організація Transparency International France подає скаргу на Х за відмивання грошей, необґрунтованість коштів, приховування та співучасть, з метою викриття системи захоплення російської держави та національного багатства бізнесменами та високопосадовцями, наближеними до Владіміра Путіна. Система поширюється на Францію, зокрема, в секторі нерухомості через відсутність пильності з боку посередників", - йдеться у заяві.

Скарга була подана до Національної фінансової прокуратури, яка не називає імена підозрюваних.

Організація зазначає, що перешкоди до виявлення незаконних активів мають той самий характер, що й у боротьбі з незаконними фінансовими потоками: звернення до посередників (банки, юристи, бухгалтери, рієлтори, нотаріуси тощо) та номінальні власники, нагромадження підставних осіб, компанії або трасти, зареєстровані у податкових та судових гаванях.

"На основі реєстрів, які нещодавно стали загальнодоступними, таких як реєстр бенефіціарних власників і кадастр, а також на відкритих джерелах, нам вдалося скласти опис нерухомості у Франції кількох олігархів та осіб, наближених до російського режиму, виявити ланцюжки власності, створені для цієї мети, та зібрати докупи ряд доказів про незаконне походження коштів, які дозволили придбати все це", - сказав президент Transparency International France Патрік Лефас.

Читайте також - Тачки, яхти, діаманти: як Франція переслідує іноземних лідерів за незаконне збагачення

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.