Прем’єрка Естонії не вірить у здатність ЄС домовитись про газове ембарго проти Росії

Вівторок, 31 травня 2022, 11:32

Прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас підтримує включення газового ембарго до сьомого пакета санкцій ЄС, але має сумнів, що це відбудеться, оскільки немає консенсусу серед всіх країн-членів.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", Каллас сказала, прибувши на другий день саміту лідерів Євросоюзу в Брюсселі.

Каллас наголосила, що попри успішне погодження шостого пакета санкцій, Євросоюзу слід починати роботу над сьомим пакетом, адже війна триває і Україна ще не перемогла.

"Ми коротко говорили про це (газове ембарго. - Ред.) вчора. Але, звичайно, питання газу є значно складнішим, ніж була нафта. Усі наступні санкції будуть складнішими, тому що до тепер вони були болючими для росіян, а тепер вони мають вплив на європейців", - сказала Каллас.

Каллас підтримує включення газового ембарго у сьомий пакет, але відзначає, що є "реалісткою". 

"Я не думаю, що вони (газові санкції. - Ред.) будуть (в наступному пакеті. - Ред.)", - зазначила глава уряду Естонії.

Після першого дня саміту, на якому лідери погодили нафтове ембарго з винятками постачання через трубопроводи, чиновники та дипломати заявили, що припинити закупівлю ЄС російського природного газу буде ще складніше. 

Канцлер Австрії заявив, що Європейський Союз не буде обговорювати газове ембарго в рамках наступного пакету санкцій проти Росії за війну проти України. За його словами, проти газового ембарго виступає також канцлер Німеччини.

Прем’єр-міністр Бельгії Александр де Кроо вважає, що після запровадження шостого пакета санкцій проти РФ ЄС має взяти паузу в запровадженні нових обмежень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: