Парламентські вибори у Франції – опитування фіксує непевне лідерство блоку Макрона   

Вівторок, 31 травня 2022, 23:10

Блок партій, що орієнтуються на президента Еммануеля Макрона може отримати від 275 до 310 місць у новому скликанні національних зборів.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Figaro, про це свідчать дані опитування, проведеного  Ifop Fiduciary.

Попри те, що пропрезидентський блок "Разом!" (об'єднує партію Макрона LREM, а також MoDem, Horizons і Agir) напевно займе перше місце, він не гарантує собі більшості.

Соціологи прогнозують, що він отримає від 275 до 310 місць, тоді як для здобуття абсолютної більшості необхідно здобути 289 мандатів.

На другому місці  Новий народний екологічний та соціальний союз (Nupes), що об’єднує чотири лівих та екологічних партій. Він може зібрати від 170 до 205 мандатів.

Ще від 5 до 10 мандатів можуть отримати різні ліві кандидати, що виступають незалежно від Nupes.

Також від  35 до 55 депутатів мають отримати Республіканці від 20 до 50 – представники Національного об’єднання Марін Ле Пен, і до 4 мандатів – партії Reconquest Еріка Земмура.

При цьому, соціологічне опитування свідчить - 41% французів вважають, що пропрезидентська більшість переможе на виборах. Ще 28% вважають, що переможе Nupes, а ще 19% - очікують перемогу Національного об’єднання.

Нагадаємо, парламентські вибори у Франції пройдуть у два тури, що відбудуться 12 та 19 червня.

А у квітні у Франції відбулися президентські вибори, у другому турі яких Макрон переміг праву популістку Ле Пен. Читайте про це у статті Тріумф Макрона: яких змін у політиці Франції варто чекати Україні після виборів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.