Армія Білорусі почала раптову перевірку сил реагування

Середа, 4 травня 2022, 08:04

У Збройних силах Білорусі розпочалася раптова перевірка сил реагування.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє державне агентство Білорусі "Белта".

У ході перевірки військовим частинам та підрозділам належить відпрацювати питання приведення в бойову готовність, здійснення маршу до призначених районів та виконання навчально-бойових завдань.

Мета перевірки - оцінка готовності та здатності особового складу до оперативного реагування на можливе виникнення кризових ситуацій. Військові частини та підрозділи діятимуть на незнайомих ділянках місцевості в умовах мінливої ​​обстановки. Склад сил, що залучаються до перевірки, поетапно нарощуватиметься, що дозволить перевірити їхню здатність протидіяти військовим загрозам як на землі, так і в повітрі.

Перевірка має комплексний характер. Пильна увага приділяється системам, які повинні створити сприятливі умови для дій бойових військових частин.

У Міноборони Білорусі запевняють, що заходи не несуть жодної загрози ні для європейської спільноти в цілому, ні для сусідніх країн зокрема.

Під час перевірки сплановано переміщення значної кількості військової техніки, що може ускладнити рух дорогами загального користування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.