МЗС закликало Будапешт підтримати допомогу Україні: це внесок у вашу власну безпеку

Четвер, 5 травня 2022, 09:59

В МЗС закликали Будапешт змінити позицію щодо нафтового ембарго проти Росії і надання військової допомоги Україні, адже це було б внеском у власну безпеку Угорщині.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в коментарі речника МЗС Олега Ніколенка.

За його словами, російський ракетний удар по Закарпаттю є черговим свідченням того, що війна торкається не лише України, але й Угорщини, як би не намагалися ігнорувати цей факт в Будапешті.

"Ракетні обстріли не залишають сумнівів: російське зло можна подолати лише спільними зусиллями. Марно сподіватися, що політичні поступки втамують агресивні апетити Росії. Путін не розрізняє національностей, коли віддає накази своїм військам знищувати людей. Для нього не існує партнерів або союзників. Він обов‘язково завдасть підступного удару. Це лише питання часу і обставин", - заявив речник МЗС.

Він зазначив, що ударом по Закарпаттю Путін наблизив війну іще ближче до угорського кордону.

"Ми жодним чином не бажаємо угорському народу переживати ті жахіття, через які зараз проходять українці. Водночас Європа не існує в вакуумі. Кожна європейська країна має докладати зусиль задля встановлення миру. Допомігши зупинити Росію в Україні, Угорщина зміцнюватиме насамперед власну безпеку", - заявили в МЗС.

"Ми сподіваємося, що Угорщина сприятиме єдності в ЄС, зокрема і в частині запровадження ембарго щодо російської нафти та надання Україні військової допомоги", - йдеться у коментарі.

Нагадаємо, в уряді Угорщини після першого ракетного обстрілу по території Закарпатської області заявили, що це тільки підтверджує правильність позиції Угорщини щодо зброї для України та її транзиту. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.