Президент Євроради: успішне майбутнє України залежить від коштів на відбудову у поєднанні з реформами

Четвер, 5 травня 2022, 14:42

Президент Європейської ради Шарль Мішель зазначив, що успішне майбутнє України буде залежати від фінансової підтримки на відбудову, а також проведення необхідних реформ.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він розповів на міжнародній конференції донорів для України.

Шарль Мішель нагадав про Трастовий фонд солідарності з Україною, створення якого вже погодили.

Зеленський на конференції донорів розповів, яким бачить "план Маршалла" для України 

"Я переконаний, що Фонд солідарності може і має бути відправною точкою для "плану Маршалла" нашого сторіччя, рушієм солідарності для відновлення і відбудови України, процвітання Європи та для трансатлантичної солідарності", - зазначив президент Євроради.

За його словами, зусилля ЄС мають зосередитися на трьох ключових сферах - гуманітарна підтримка, забезпечення коштів на термінові потреби та відбудова.

Він зазначив, що ЄС вже надав Україні екстрену макрофінансову допомогу, але потрібно ще більше невідкладної практичної підтримки, щоб держава могла функціонувати і закривати усі нагальні потреби. 

Шарль Мішель зазначив, що Євросоюз допоможе з відбудовою України та поділяє амбітне бачення цієї відбудови, запропоноване президентом, але для успіху України важливо, щоб це фінансування поєднувалося з реформами. 

"Ми допоможемо відбудувати вашу економіку - домівки, школи, лікарні, підприємства. Майбутнє безпечної і процвітаючої України залежить від фінансування на відбудову у поєднанні з необхідними реформами. І це не про довгострокову перспективу - відбудова починається вже зараз… Ми маємо також гарантувати, що отримаємо максимальний результат з кожного євро. І ЄС допоможе вам поєднати відбудову із реформами, які перетворять Україну", - зазначив Шарль Мішель. 

У промові він зазначив також, що ЄС підтримує європейський вибір України.

Читайте також:  Важка зброя, гроші, переговори. Інтерв’ю про історичні для ЄС рішення. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.