Уряд Північної Македонії радить не брати участі в заходах до 9 травня від посольства РФ

Четвер, 5 травня 2022, 16:16

Уряд Північної Македонії рекомендував місцевим органам влади не брати участі у заходах, які організовує російське посольство до 9 травня.

Як повідомляє македонське Think.mk, про це заявив міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі, пише "Європейська правда".

Він зазначив, що країна засудила агресію РФ проти України і в зв’язку з цим вживає певних кроків. 

"Вчора на засіданні уряду ми прийняли рекомендацію для місцевих органів влади не брати участі у заходах з нагоди 9 травня, які плануються російським посольством", - заявив Османі.

Він зазначив, що уряд виступає з рекомендацією, тому що не може зобов’язувати їх у цьому питанні, але додав, що у даному випадку немає якихось компромісних позицій. "Ви або з демократичним світом, або з Росією, Білоруссю та Північною Кореєю", - сказав глава МЗС.

Як повідомлялося, Естонія цього року через ризик провокацій на два тижні перед 9 травня і цього дня включно заборонила масові заходи з використанням військової символіки СРСР та сучасної Росії.

Мер Вільнюса закликав співгромадян згадувати перемогу над нацистською Німеччиною 8 травня, а 9 травня біля монумента радянським військовим планують нагадувати про сучасну війну Росії проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.