Генсек НАТО: Путін знову використає 9 травня для розповсюдження брехні

Понеділок, 9 травня 2022, 11:06

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг звернувся до Москви із закликом припинити війну в Україні та заявив, що Альянс продовжить допомагати Києву захищатися.

Про це він заявив в інтерв'ю Welt, пише "Європейська правда".

"Я ще раз закликаю президента Путіна 9 травня негайно припинити війну, вивести свої війська з України та розпочати мирні переговори. Ми твердо стоїмо на боці України і продовжуватимемо допомагати країні відстоювати своє право на самооборону", - сказав Столтенберг.

Водночас генсек НАТО наголосив, що в минулому Москва регулярно використовувала день пам'яті 9 травня для "поширення неправди про Захід та критики НАТО".

"Я очікую, що 9 травня цього року Путін знову почне розповсюджувати брехню про НАТО та Захід у цілому", - сказав він.

Столтенберг різко відкинув звинувачення Москви у тому, що альянс поводиться "агресивно": "НАТО є оборонним альянсом, і нинішня криза показує, що Європі та Північній Америці життєво важливо об'єднатися в НАТО для забезпечення миру та відстоювання цінностей свободи та демократії".

У понеділок Путін на параді до Дня перемоги в Москві заявив, що Росія "дала попереджувальну відсіч агресії" з боку НАТО, коли вторглася в Україну, а мобілізацію на війну не оголосив. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.