Понад 15 тисяч загиблих і 40 тисяч поранених - нові західні оцінки втрат РФ у війні

Середа, 1 червня 2022, 18:17

За оцінками західних посадовців, втрати Росії у війні з Україною становлять понад 15 тисяч загиблими й більш як 40 тисяч пораненими.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Evening Standard.

Значні втрати російської армії західні посадовці схильні передусім пояснювати стратегією командування РФ, яке наказувало солдатам здійснювати небезпечні наступальні операції, а також силою спротиву України та військовою допомогою Заходу.

Крім того, російські війська стикнулися з нестачею медикаментів, оскільки, на думку Путіна, їх мали б зустрічати в Україні як "визволителів", тому в медзабезпеченні не було потреби.

"Деякі (російські) підрозділи, задіяні в цій операції, не мали при собі нічого, що б віддалено нагадувало належне медичне забезпечення. Тому, коли вони зазнають поранень, щодо них не можуть належним чином здійснити медичне сортування й лікування", - заявив один із західних посадовців.

За оцінками Заходу, щоденні втрати з боку України становлять від 60 до 100 військовослужбовців.

При цьому в останні дні російські війська просуваються на сході України зі швидкістю до 500 метрів на день - тоді як російське військове командування раніше розраховувало на щоденний темп просування в кількадесят кілометрів.

"Вони (Росія) просуваються повільно, але стабільно, передусім за рахунок концентрації непрямого вогню, значної вогневої сили з метою забезпечення просування", - додав представник однієї з західних країн.

На Заході підсумовують, що Росія продовжує повільно просуватись на сході України, але з порівняно повільною швидкістю.

Нагадаємо, британська розвідка вважає, що політична мета Росії полягає в окупації всієї території Донецької і Луганської областей, але для досягнення цього потрібно, крім Сєвєродонецька, захопити Краматорськ і трасу Дніпро – Донецьк.

1 червня розвідка Британії констатувала окупацію Росією більшої частини Сєвєродонецька.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: