У поліції Чехії з’явиться новий підрозділ по боротьбі з кіберзлочинністю й тероризмом

П'ятниця, 10 червня 2022, 19:22

Керівник поліції Чехії Мартін Вондрашек оголосив про створення нового загальнонаціонального підрозділу у структурі відомства, присвяченого боротьбі з тероризмом, екстремізмом і кіберзлочинністю.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ČTK.

Новий підрозділ буде створений у межах реформи поліції шляхом відділення двох структур від Національної штаб-квартири по боротьбі з організованою злочинністю.

Як пояснив заступник глави чеської поліції Томаш Кубік, створення окремого підрозділу обумовлене зростанням випадків кіберзлочинності й екстремізму та необхідністю більш ефективної боротьби з ними.

У червні поліція подасть проєкт реформи міністерству внутрішніх справ Чехії. У разі схвалення буде проведений тендер і підбір штату нового підрозділу – близько 150 чоловік. За планом, він має запрацювати з січня 2023 року.

Не всі парламентарі Чехії згодні з ініціативою поліції. Так, тіньова міністерка внутрішніх справ Яна Мрачкова вважає, що в нинішній ситуації, коли Прага постала перед надзвичайною безпековою ситуацією, така реформа не на часі.

А глава партії "Клятва" і колишній поліцейський Роберт Шлахта вважає, що єдиним правильним шляхом реорганізації поліції є створення "сильного антикорупційного підрозділу".

Національна штаб-квартира по боротьбі з організованою злочинністю була створена у Чехії у 2016 році шляхом об’єднання Управління по боротьбі з організованою злочинністю та Відділу по виявленню корупції та фінансових злочинів.

Ця подія викликала суперечки в урядовій коаліції та звільнення частини поліцейських.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: