Поліція Дубліна вигнала сквоттерів з будівлі, яку віддали для біженців з України

фото
П'ятниця, 10 червня 2022, 19:51

Поліція ірландської столиці Дубліна звільнила від лівих активістів будівлю колишнього хостелу для молоді Lefroy House, в який благодійна організація "Армія спасіння" після ремонту хоче заселити біженців з України.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Times.

Lefroy House ще на початку травня був захоплений лівими активістами із Союзу революційних робітників. Так вони протестували через те, що уряд не використовує вільні будівлі для подолання нестачі житла в Ірландії.

Своєю чергою "Армія спасіння" ще раніше вирішила провести ремонт у Lefroy House, після чого заселити в нього біженців з України. Але через захоплення будинку лівими сквоттерами ремонтні роботи були призупинені.

Вхід до Lefroy House, який тимчасово окупували ліві активісти
Вхід до Lefroy House, який тимчасово окупували ліві активісти
Фото: Rolling News

У четвер уранці 80 поліцейських пішли на штурм будівлі та вигнали звідти лівих активістів – на момент штурму їх було лише два. Їх одразу ж узяли під варту й привели до суду.

Один із затриманих, Кевін О’Дойл, заявив: не знав, що будівлю облаштовували для українських біженців. Зрештою суддя у справі вирішила відкласти розгляд справи до кінця червня, а О’Дойла та його товариша відпустили з-під варти.

В "Армії спасіння" заявили, що тепер можуть продовжити ремонт у Lefroy House.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: