Судно з українською кукурудзою прибуло до Іспанії за новим маршрутом

Понеділок, 13 червня 2022, 16:19

Судно з 18 тисячами тонн української кукурудзи прибуло в понеділок до порту в Іспанії за новим морським маршрутом, який має на меті уникнути блокади Росією українських портів на Чорному морі.

Про прибуття вантажного судна Alppila телеканалу CNN повідомила пресслужба порту Ла-Корунья, повідомляє "Європейська правда".

Судно прибуло у понеділок вранці і має бути розвантажене до вівторка.

Це перша партія українського зерна, яка досягла північно-західної Іспанії так званим новим морським шляхом у Балтійському морі, в обхід заблокованого Росією чорноморського маршруту, заявила група виробників кормів Agafac, яка імпортує українське зерно.

"Це лише невелика кількість кукурудзи, але це відновлює можливість імпортувати все, що тільки можливо, з України", – сказав CNN директор Agafac Бруно Бід.

За його словами, Agafac, галісійська регіональна група виробників кормів для тварин, зазвичай імпортує 40% своєї кукурудзи з України в період із січня по червень кожного року.

У заяві Agafac сказано, що невелика кількість кукурудзи була вивезена із Західної України на вантажівках до Польщі та Румунії. Далі кукурудзу завантажили на судно в польському порту Свіноуйсьце на Балтійському морі.

Як відомо, Україна разом з партнерами також обговорює можливість створення міжнародної місії для розблокування українського морського експорту та як перший крок вимагає від Росії відвести свої сили в морській акваторії навколо України та надати безпекові гарантії про ненапад.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: