У Європарламенті відкинули пропозицію Єврокомісії щодо екологічної стійкості газу та атомної енергії

Вівторок, 14 червня 2022, 17:13

Депутати Європарламенту з двох відповідальних комітетів виступили проти визнання ядерної та газової промисловості екологічно стійкими видами економічної діяльності.

Про це у вівторок повідомляє пресслужба парламенту, пише "Європейська правда".

"Депутати Європарламенту визнають роль атомної енергії та викопного газу у забезпеченні стабільного енергопостачання при переході до сталої економіки. Але вони вважають, що стандарти технічного скринінгу, запропоновані комісією у її делегованому регулюванні, не відповідають критеріям екологічно стійкої економічної діяльності", - вважають євродепутати.

Раніше цього року Європейська комісія запропонувала включити атомну енергетику та природний газ у свої плани щодо побудови сприятливого для клімату майбутнього. Цим вона спричинила розкол серед країн-членів та викликала обурення екологів.

Але депутати Європарламенту від комітету з питань довкілля та економіки відхилили пропозицію Єврокомісії. Наступного місяця резолюцію розгляне весь Європейський парламент.

Комісії необхідно буде відкликати або змінити свою пропозицію, якщо проти неї виступить абсолютна більшість євродепутатів.

Комісія вважає, що включення атомної енергії та газу як перехідних джерел енергії спрямовано на прискорення зусиль зі скорочення викидів парникових газів.

ЄС прагне досягти кліматичної нейтральності до 2050 року і скоротити викиди парникових газів щонайменше на 55% до 2030 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: