МЗС на тлі економічного форуму в РФ знову закликало іноземні компанії вийти з російського ринку

Середа, 15 червня 2022, 21:13

Міністерство закордонних справ України на тлі проведення в РФ "Петербурзького міжнародного економічного форуму" вкотре закликало іноземний бізнес вийти з російського ринку.

Про це йдеться в коментарі МЗС, із яким ознайомилася "Європейська правда".

"Спроби Росії продемонструвати, що вона досі користується підтримкою з боку міжнародної ділової спільноти через Петербурзький міжнародний економічний форум (ПМЕФ), зазнали поразки. Такої підтримки немає, про що красномовно свідчать списки як учасників, так і спонсорів заходу", – вважають у відомстві.

Там додають, що відсутність традиційної зустрічі президента РФ Владіміра Путіна з міжнародними інвесторами та представниками міжнародних ЗМІ у межах форуму показує, що ПМЕФ "став черговим російським симулякром, інструментом російської пропаганди, який не має відношення до сучасної економіки та торгівлі".

Водночас у МЗС укотре закликали іноземні компанії, які продовжують ділові контакти з Росією, вийти з російського ринку та перенести діяльність в Україну. Продовження роботи в РФ Київ бдуе розглядати "як підтримку війни Росії проти України та заробляння на крові українців".

"Російська економіка приречена на колапс, зокрема через високий рівень корупції, неефективний державний апарат, державні видатки та роботу державних компаній-монополістів. Приватна ініціатива та справжня економічна свобода не можуть розвиватися в умовах тоталітаризму та ізоляціонізму, які панують на теренах Російської Федерації", – вважають у зовнішньополітичному відомстві.

Зазначимо, що ПМЕФ у Росії відбувається з 1997 року. Цьогоріч на форумі майже не були присутні глави іноземних держав, натомість у ньому взяли участь ватажки самопроголошених "ЛНР" і "ДНР", а також представник "Талібану", який визнаний у Росії терористичною організацією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: