На Майорці ресторани вводять дрес-код, щоб відвадити погано вдягнених туристів і п'яничок

Субота, 18 червня 2022, 16:27

Група з 11 ресторанів у Пальма-де-Майорці на іспанських Балеарських островах запровадила дрес-код, щоб спробувати відвернути погано одягнених туристів.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє The Local.

Ресторани, всі члени групи Palma Beach, запровадили QR-коди, щоб клієнти могли відсканувати та перевірити обов’язковий дрес-код, який вони називають "Smart Chic".

Туристи дізнаються, що деякі предмети одягу, яких часто є багато під час пляжного відпочинку, зараз заборонені, зокрема безрукавки, купальні костюми, карнавальні костюми, як-от на дівич-вечорах та холостяцьких вечірках, а також аксесуари, придбані у вуличних торгівців, такі як сонцезахисні окуляри, капелюхи або перуки.

Також туристи не можуть зайти до 11 ресторанів, одягнені у золоті ланцюжки, капелюхи, футболки чи одяг із логотипами інших компаній на островах, які пропагують п’яний туризм.

Запровадження дрес-коду є частиною ширшого поштовху до спроби змінити модель туризму, яку пропонують Балеарські острови.

Середземноморський архіпелаг, що складається з Майорки, Менорки, Ібіци та Форментери, добре відомий не лише своїми красивими прибережними курортами, але й місцями для пияцького туризму.

Давно відомі своїми дешевими напоями, пабами і алко-круїзами острови приваблювали туристів з усієї Європи для дешевих п’яних розваг.

Наприклад, Магалуф на Майорці користується особливою популярністю у британців і, меншою мірою, німців та інших північних європейців, які хочуть дешевого і наповненого алкоголем відпочинку на сонці.

Але нові правила, що пригнічують надмірне вживання алкоголю та безладну поведінку на островах, ускладнюють це, оскільки влада намагається змінити імідж і модель туризму Балеарських островів.

Нові правила, які спочатку були введені в січні 2020 року, але майже не мали значення через пандемію Covid-19, тепер набувають чинності з наближенням літнього сезону, і включають законодавство, що забороняє 2-в-1, щасливі години та безкоштовні бар-пропозиції, обмежуючи продаж алкоголю з 21:30. та 8:00 ранку, обмеження алкогольних напоїв до шести на день у готелях типу "все включено".

Сумнозвісна туристична практика, коли п’яні туристи вилітали з балконів у басейни – також була заборонена з негайним виселенням тих, хто бере участь у популярній і часто смертельній активності.

Зміни на Балеарських островах відбуваються на тлі широких дебатів в Іспанії щодо ролі та моделі туризму – він становить близько 13 відсотків ВВП – і того, як він узгоджується з іспанською економікою, коли вона наближається до першого літнього сезону без COVID-19 та намагається одужати від пандемії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.