Туреччина перервала переговори з Грецією на високому рівні 

Четвер, 2 червня 2022, 13:30

Туреччина більше не вестиме переговори на високому рівні з сусідньою Грецією, своєю багаторічною суперницею.

Про це заявив у середу президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган на тлі зростання напруженості між країнами, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на АР.

Анкара відновила переговори з Афінами минулого року після п'ятирічної перерви, щоб усунути розбіжності з низки питань, таких як розвідка корисних копалин у східному Середземномор'ї та конкуруючі претензії в Егейському морі.

"Ми перервали наші зустрічі стратегічної ради високого рівня з Грецією", — сказав Ердоган на зустрічі із законодавцями своєї партії в Анкарі.

"Хіба ви не засвоюєте уроки з історії? Не намагайтеся танцювати із Туреччиною", - додав він.

Переговори мало рухалися вперед, але вони стали для двох країн засобом висловити свої претензії, не вдаючись до потенційного збройного протистояння, як це відбувалося ще два роки тому.

Минулого тижня Ердоган висловив своє невдоволення коментарями, зробленими прем'єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом під час його поїздки до США.

Ердоган заявив, що Міцотакіс "більше не існує" для нього, звинувативши грецького лідера в спробі заблокувати продаж винищувачів F-16 до Туреччини під час візиту до США.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав Туреччину виявляти стриманість щодо Греції на тлі загострення напруженості у відносинах між двома країнами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: