Данія у понеділок приєднається до оборонної політики ЄС - Боррель

Понеділок, 20 червня 2022, 09:59

Данія у понеділок передать документ Євросюзу про те, що вона долучається до спільної з ЄС політики у сфері оборони та безпеки.

Про це повідомив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель перед початком засідання міністрів закордонних справ у Люксембурзі, повідомляє "Європейська правда".

"Сьогодні гарні новини. Рада, по-перше, святкуватиме приєднання Данії до європейської оборонної політики. Ми отримаємо від данського колеги документ, який показує, що данський народ хоче використовувати ЄС як рамку для посилення оборонної спроможності", - сказав Боррель. 

На початку червня Данія на історичному референдумі після 30-річного утримання проголосувала за приєднання до спільної політики безпеки Європейського Союзу.

Відтепер данські представники будуть брати участь в обговореннях ЄС оборонних тем, а данські сили зможуть брати участь у військових операціях ЄС.

Прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен скликала референдум лише через два тижні після вторгнення Росії в Україну та після досягнення угоди з більшістю партій у парламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.