Уряд Британії змінить правила пропуску українських дітей без супроводу

Вівторок, 21 червня 2022, 21:29

У Великій Британії цього тижня будуть оголошені нові правила, які дозволять українським дітям приїжджати до країни самостійно.

Про це пише The Guardian, повідомляє "Європейська правда".

За даними видання, понад 500 дітей, які втекли від війни без батьків, застрягли в очікуванні в Європі після подання заявки на британську програму "Будинки для України". Більшість із них - підлітки, які думали, що вони матимуть право на участь у програмі, і що на них чекають британські сім'ї.

Оголошення про нові правила може бути зроблено в середу. Очікується, що особам молодше 18 років буде дозволено приїжджати до Британії без супроводу, якщо вони мають письмовий дозвіл від батьків або законного опікуна.

Представник Міністерства внутрішніх справ не підтвердив жодних подробиць, але не заперечував, що оголошення очікується у середу.

Підлітки, які подорожують без батьків, спочатку приймалися за візами за програмою "Будинки для України". Потім було запроваджено політику, яка забороняє особам молодше 18 років подорожувати без батьків або законного опікуна, але МВС не запропонувало рішення всім тим, хто подав заявку, до того, як було введено заборону.

Нагадаємо, в ЄС різко зросла кількість заяв про надання притулку, найбільше - від українців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.