Громадянку Литви засудили у Данії за відмивання 4 млрд євро через Danske Bank

Четвер, 23 червня 2022, 12:13

Суд Данії у четвер засудив громадянку Литви на чотири роки і один місяць в'язниці після того, як вона визнала себе винною у відмиванні грошей через естонське відділення Danske Bank.

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на Reuters, повідомила данська поліція.

Минулого тижня 49-річна жінка заявила в суді Копенгагена, що в період з 2008 по 2016 рік вона допомогла відмити близько 4 мільярдів євро через 40 товариств з обмеженою відповідальністю. Кожне з них мало банківські рахунки у вже закритій естонській філії Danske Bank.

Влада кількох країн проводить окреме розслідування щодо Danske Bank і його причетності до одного з найбільших у світі скандалів з відмиванням грошей. 

Відомо, що через естонське відділення банку було проведено підозрілі транзакції на суму понад 200 мільярдів євро, зокрема з Росії та колишніх радянських держав.

Жінці, яка вже відбуває майже чотири роки ув'язнення у окремій справі про відмивання грошей, після відбуття покарання загрожує депортація з Данії, повідомили у поліції.

Коли у вересні 2018 року вибухнув скандал з Danske Bank, ЄС щойно ухвалив п'ятий перегляд своїх правил боротьби з відмиванням грошей. Однак нові правила швидко виявилися недостатніми. Тому ЄС вирішив посилити правила боротьби з відмиванням грошей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: