Біля будівлі Європейської ради закликали надати Україні статус кандидата

фото, відео
Четвер, 23 червня 2022, 14:04

Кілька сотень людей зібралися в четвер уранці під будівлею Європейської ради, де лідери держав-членів Європейського Союзу мають ухвалити рішення про надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Promote Ukraine.

В акції беруть участь українці та громадяни ЄС, які вимагають від глав держав і урядів Євросоюзу ухвалити рішення про надання Україні статусу кандидата на членство.

 
Фото: Promote Ukraine

Вони вдягнені в синьо-жовті кольори українського прапора і тримають плакати з гаслами на підтримку європейської інтеграції України.

"Якщо українська гідність, українська боротьба, наша боротьба за життя і цінності не переконають вас ухвалити правильне рішення, ніщо не доведе, що ви захищаєте європейські цінності, більше, ніж надання Україні статусу кандидата", – наголошують вони.

Як повідомлялося, глава Європейської ради Шарль Мішель впевнений, що лідери Європейського Союзу 23 червня офіційно нададуть статус кандидата на вступ до ЄС Україні та Молдові.

Нагадаємо, 17 червня Європейська комісія оприлюднила свій висновок, у якому рекомендувала визнати європейську перспективу Україні та надати нашій державі статус кандидата на вступ до спільноти.

Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови

У проєкті підготовлених висновків засідання йдеться, що "Європейська рада ухвалила рішення про надання статусу країни-кандидата Україні та Республіці Молдова".

Україна подала заявку на членство в ЄС 28 лютого 2022 року, на п’ятий день повномасштабного вторгнення Росії.

У ЄС зазначають, що офіційні переговори з кандидатами розпочнуться після виконання ними умов, зазначених у висновках Єврокомісії щодо заявок на членство.

Дивіться більше: Що дасть статус кандидата у члени ЄС? Чи допоможе це у війні? Відповідаємо на головні питання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.