Австрія скасує обов’язкову вакцинацію проти коронавірусу: не спрацювала

Четвер, 23 червня 2022, 16:03

Міністр охорони здоров’я Австрії Йоганнес Раух у четвер оголосив про досягнення домовленості з урядом про те, що в країні буде скасована обов’язкова вакцинація проти коронавірусу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Kronen Zeitung.

За його словами, причинами такого кроку стало поширення в Австрії більш заразного й менш тяжкого варіанта коронавірусу "Омікрон", а також той факт, що "обов’язок вакцинуватися нікого до вакцинації не примушує".

Крім того, експерти при уряді Австрії ще з травня зазначали, що рішення про обов’язкове щеплення проти коронавірусу вже не є необхідним.

Глава австрійського МОЗ пояснив, що навіть після запровадження покарання за відмову вакцинуватися кількість охочих зробити щеплення не змінилася, а сама дискусія про це викликала "глибокий розкол".

Очікується, що остаточно рішення про скасування обов’язкової вакцинації буде схвалене в липні. Наразі ж дія відповідного закону призупинена до кінця серпня.

В Австрії понад 74% населення пройшли повну вакцинацію проти коронавірусу. З лютого, відколи рішення про обов’язкове щеплення набуло чинності, цей відсоток майже не змінився.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: