Бундестаг скасував заборону на рекламу абортів у Німеччині

П'ятниця, 24 червня 2022, 14:38

Бундестаг ухвалив законопроєкт про скасування норми кримінального кодексу, яка передбачала заборону на рекламу абортів.

Про це пише Spiegel, повідомляє "Європейська правда".

Таким чином, коаліція реалізувала один зі своїх перших соціально-політичних проєктів – у березні проєкт схвалив уряд.

Ця норма раніше регулювала заборону реклами абортів. Крім іншого, вона припускала, що лікарі не можуть публічно надавати детальну інформацію про такі втручання, не побоюючись судового переслідування.

Міністр у справах жінок Ліза Паус сказала, що сьогодні був "великий день для лікарів, але насамперед для всіх жінок у цій країні".

"Пункт 219а ніколи не стосувався реклами. Вагітні жінки зверталися за порадою, а лікарі хотіли надати інформацію, але не могли зробити це так, як хотіли. Зі скасуванням нарешті закінчилася багаторічна стигматизація та криміналізація лікарів", — сказала Паус.

Міністр юстиції Марко Бушманн раніше назвав скасування норми запізнілою. "Давно пора", - сказав він на заключних дебатах у Бундестазі.

За словами міністра, коли жінка стикається зі складним питанням про можливе переривання вагітності, вона "зазвичай" насамперед шукає інформацію в Інтернеті.

"Там кожен троль і кожен конспіролог може поширюватися на цю тему, а висококваліфікованим лікарям, однак, це заборонено. Це абсурд, це застаріло, це несправедливо, і тому ми припиняємо такий стан речей", - сказав він.

Нагадаємо, Сейм Польщі відхилив громадський законопроєкт щодо безпечного переривання вагітності, яким пропонували дозволити аборти до 12 тижня. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.