Росія почала ще одні військові навчання в Калінінградській області, до якої Литва обмежила транзит

П'ятниця, 24 червня 2022, 18:43

Балтійський флот РФ у п’ятницю повідомив про проведення навчань із висадкою десанту на одному з полігонів Калінінградської області, транзит до якої останній тиждень обмежений з боку Литви.

Про це російському виданню "РБК" повідомила пресслужба Західного військового округу з Балтійського флоту, повідомляє "Європейська правда".

"Повітряне десантування виконується військовослужбовцями у повному бойовому спорядженні з транспортно-бойових вертольотів Мі-8 морської авіації на висотах близько 800 метрів як у світлий, так і у темний час доби", – повідомили у флоті.

Зазначається, що протягом тижня військовослужбовці "відпрацюють навички захоплення полонених, ведення розвідувальних дозорів, виведення з ладу комунікацій противника, застосування системи ГЛОНАСС, а також удосконалених станцій ближньої розвідки та переносних засобів наземної".

Кілька днів тому повідомлялося про те, що військовослужбовці Балтійського флоту РФ проводять навчання ракетних та артилерійських підрозділів у Калінінградській області.

Нагадаємо, що військові навчання відбуваються на тлі введених Литвою транзитних обмежень для Калінінградської області РФ.

МЗС РФ звинуватило США в обмеженні транзиту до Калінінграду

З 18 червня Литва почала застосовувати транзитні обмеження на товари, що потрапили під санкції ЄС, між основною частиною Росії і Калінінградською областю. 

МЗС РФ викликало очільницю посольства Литви у Москві, назвавши дії Литви "відкрито ворожою" провокацією та порушенням міжнародно-правових зобов'язань. 

Своєю чергою МЗС Литви викликало тимчасового повіреного у справах Росії Сєргєя Рябоконя і роз’яснило йому обмеження, під які підпадає транзит товарів до Калінінградської області РФ.

Європейський Союз заявив, що перевірить юридичні аспекти вказівок Єврокомісії щодо санкцій, відповідно до яких Литва обмежила транзит.

Читайте також: Транзитний фронт Путіна: як Литва створила РФ проблеми та які наслідки це може мати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: