Музей Аушвіц заявив, що його використовує РФ для роздмухування "русофобії"

П'ятниця, 24 червня 2022, 20:41

Музей Аушвіц-Біркенау в Польщі заявив, що став об’єктом російської пропаганди, яка намагається використати його для доведення нібито русофобії на Заході.

Як повідомляє "Європейська правда", про це музей заявив у Facebook.

У повідомленні йдеться, що анонімні Twitter-акаунти поширили повідомлення про появу стікерів на території Аушвіц-Біркенау зі словами: "Росія і росіяни, єдиний газ, на який заслуговуєте ви і ваша країна – це Циклон Б".

Йдеться про отруйний газ, який нацистська Німеччина використовувала в концентраційних таборах для винищення євреїв та інших полонених у 1940-45 роках – зокрема й Аушвіці-Біркенау.

Повідомлення були поширені й кількома офіційними Twitter-акаунтами РФ, зокрема делегацією на переговорах з воєнної безпеки та контролю над озброєннями в Женеві при міністерстві закордонних справ (тут).

 

Крім того, стверджувалося, що ці стікери з’явилися начебто 22 червня – в день початку нацистського вторгнення в Радянський Союз.

"Меморіал не отримував повідомлення про цей інцидент. Згаданих стікерів не було знайдено на його території та на локаціях, зображених на опублікованих фотографіях", – заявили в музеї Аушвіц-Біркенау.

Там додають, що йдеться про "примітивну і грубу пропаганду".

"Використання меморіалу Аушвіц-Біркенау для пропаганди, яка доводить заяви про нібито русофобію і посилює теорії про необхідність денацифікації України повинне попереджатися всіма мислячими людьми у світі", – підсумовують у музеї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.