Британія надасть засоби перевірки походження зерна, щоб запобігти його крадіжці Росією

Понеділок, 27 червня 2022, 17:13

Велика Британія виділить 1,5 мільйона фунтів стерлінгів на технологію ДНК-аналізу зерна, аби запобігти його незаконному вивезенню Росією з окупованих територій України.

Про це британський міністр довкілля та продовольства Джордж Юстіс заявив у понеділок в етері Sky News, передає "Європейська правда".

"Видається, що Росія краде зерно зі сховищ (на окупованих територіях України), і уряд Британії намагається зробити доступною власні технології перевірки походження зерна. Можна протестувати ДНК зерна, а в нас є зразки українського зерна", – пояснив він.

Юстіс зазначив, що Велика Британія є світовим лідером у сфері перевірки походження сільськогосподарських культур шляхом тестування ДНК.

Крім того, як повідомлялося, уряд Британії пообіцяв виділити до 10 мільйонів фунтів стерлінгів на допомогу у відновленні залізниці в Україні, щоб використовувати потяги для експорту зерна.

Нагадаємо, Росія блокує акваторію Чорного моря, через що Україна не може експортувати своє продовольство морським шляхом. Вона також звинувачує Захід у тому, що через санкції проти неї ціна продовольства зросла.

Міністри закордонних справ G7 закликали Росію припинити атаки та розблокувати українські чорноморські порти для експорту продовольства.

Раніше заступник глави МЗС України Дмитро Сенік розповідав, що в умовах морської блокади Росії Україна налагодила два канали експорту зерна – через Польщу та Румунію, а також веде переговори з державами Балтії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.