Існує реальна загроза, що агресія РФ вийде за межі України – міністр оборони Британії

Вівторок, 28 червня 2022, 16:47

Міністр оборони Британії Бен Воллес вважає, що Росія може поширити свою агресію за межами України, і це становить для Європи "найбільш пряму та нагальну загрозу".

Про це Воллес заявив на пресконференції у вівторок, передає кореспондент "Європейської правди".

"За останні роки стала зростати загроза від держав. Просто зараз Росія – це найбільш пряма і нагальна загроза нашим союзникам і нам. І я цілком серйозно кажу, що існує дуже реальна небезпека, що Росія кине виклик іншим територіям Європи, але у дні ракет великої дальності й прихованих операцій відстань уже не забезпечує захист", – наголосив він.

Воллес додав, що в сучасних умовах змінився характер загроз, які постають перед Великою Британією і світом, але не уточнив, про що саме йдеться. Він водночас підкреслив, що не лише Росія становить загрозу Британії.

"Рішучий Китай, який готовий кинути виклик системі, що заснована на правилах, і демократії; тероризм, що охопив Африку, ядерні амбіції Ірану, які досі не вирішені – загроза зростає", – наголосив британський міністр оборони.

Як повідомлялося, канцлер Німеччини Олаф Шольц наразі бачить мало шансів на припинення війни в Україні дипломатичним шляхом.

"Наразі йдеться більше про те, щоб підтримувати тиск на Росію, щоб взагалі зробити кінець війни можливим і Росія усвідомила, що не може диктувати умови миру. Тож буде лише один вихід, якщо Путін визнає, що його план не вдасться – і саме про це зараз йдеться", — сказав Шольц.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.