Швеція готова до агресивних дій Росії через рішення вступити в НАТО - прем'єрка

Середа, 29 червня 2022, 16:54

Швеція готова до недружніх дій Росії, таких як кібератаки чи інші агресивні заходи, які можуть бути вжиті у відповідь на вступ до НАТО.

Про це заявила прем'єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон в інтерв'ю Politico, пише "Європейська правда".

"Реакція Росії була досить м'якою, що, я думаю, досить правильно. Росія знає, що ми давно є партнером НАТО, що маємо багаторічну тісну співпрацю з НАТО. Отже, можливо, вони не вважають це таким уже великим кроком", - сказала Андерссон.

"Але, звичайно, ми підвищили нашу готовність до потенційної відповіді з боку Росії, наприклад, коли йдеться про кіберпростір", - додала вона.

Андерссон сказала, що Швеція та Фінляндія вступають до НАТО не лише для того, щоб захистити себе, а й для посилення захисту інших країн-союзників.

"Бо членство в НАТО - це те, що, звичайно, підвищить безпеку у Швеції, а потім і у Фінляндії, але у нас є амбіції, що ми будемо забезпечувати безпеку для НАТО в цілому і для всіх країн НАТО", - сказала вона. .

"Зараз ми перебуваємо у розпалі найбільшого з 50-х років нарощування наших збройних сил, нашої оборони. Ми сильні на воді, під водою та у небі. І разом із Фінляндією дуже сильні на землі, я думаю, що разом ми дійсно забезпечимо більшу безпеку НАТО", - додала вона.

Північноатлантична рада 29 червня офіційно розпочала процес вступу Фінляндії та Швеції.

Читайте також - НАТО йде на кордон до Росії: як з'явилося історичне рішення та чого ще чекати від саміту в Мадриді

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: