Грибаускайте: Україна буде в ЄС, вона виборює членство щохвилини на полі бою

П'ятниця, 3 червня 2022, 12:02

Експрезидентка Литви Даля Грибаускайте переконана, що Україна отримає статус кандидата на членство в ЄС, станеться це в червні чи пізніше.

Про це, як пише "Європейська правда", вона сказала в інтерв’ю LRT.

"Ця країна отримає статус кандидата. Чи то в червні, чи то пізніше, не важливо, але ця країна щохвилини заробляє своє членство на полі бою, борючись за себе та за європейську безпеку" - сказала Грибаускайте.

За її словами, шлях до членства буде не таким легким, як для Литви, тому що потрібно багато чого зробити, що Україна намагалася зробити до війни.

"Зараз ми всі чекають відбудови України. Країні потрібно буде допомогти стати на ноги. Я переконана, що майбутнє України – за європейською родиною: це європейська держава, цивілізована європейська держава, наш друг, член нашої майбутньої родини" - заявила Грибаускайте.

"Зараз головне закінчити війну і разом відбудувати Україну. Майбутнє України, безумовно, буде в Європейському Союзі. А скільки років і як це буде, вирішувати не французам" - наголосила вона.

Як повідомлялося, лідери ЄС погодилися на червневій зустрічі розглянути заявки України, Грузії та Молдови на членство у блоці.

Однак серед країн ЄС немає одностайності щодо надання Україні кандидатського статусу.

Дивіться нове відео "Європейської правди" - Новий виклик для України: статус кандидата у ЄС можуть затримати. Що відбувається, і чому?

Читайте також: Зберегти віру в ЄС і дати поштовх реформам. Спільне звернення українських організацій

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.