НАТО підтримуватиме Україну, поки з неї не піде останній солдат РФ - прем’єр Іспанії

Четвер, 30 червня 2022, 15:23

Прем’єр Іспанії Педро Санчес заявив, що країни НАТО готові надавати різноманітну підтримку Україні, поки з неї не піде останній російський солдат. 

Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту Альянсу в Мадриді, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Санчес зазначив, що війна може тривати довше, ніж союзники очікували після її початку, але держави блоку готові до тривалої підтримки України.

"Усі союзники готові повністю підтримувати Україну, поки останній російський солдат не залишить територію, яка їм не належить", - сказав він, додавши, що союзники допомагають не лише морально, а матеріалами, зброєю і прийомом біженців. 

Говорячи про сценарії завершення війни, Санчес сказав, що вона закінчиться шляхом переговорів, при цьому "Україна сама повинна визначити своє майбутнє".

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон раніше попередив, що країни G7 та союзники по НАТО не повинні заохочувати Україну погоджуватися на невигідні умови миру у той час, як жорстока війна Росії затягується.

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що війна Росії проти України найближчим часом не закінчиться.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: