Папа Римський чекає "слушного моменту" для візиту в Україну

Неділя, 5 червня 2022, 11:48

Папа Франциск хоче поїхати в Україну, але чекає "слушного моменту".

Про це він заявив на зустрічі з українськими дітьми, які через війну виїхали з України, пише "Європейська правда" із посиланням на Vatican News.

Під час зустрічі на внутрішньому подвір’ї Апостольського палацу у Ватикані присутній на зустріч хлопчик запитав Франциска, "чи ви можете поїхати в Україну, щоби врятувати всіх дітей, які там страждають?".

"Я багато думаю про дітей в Україні, а тому відправив деяких кардиналів з допомогою і щоб вони висловили близькість з усіма людьми, але насамперед, з дітьми. Я маю бажання поїхати в Україну, але мушу дочекатися слушного моменту, щоб це зробити, розумієш? Бо не легко приймати рішення, які можуть більше зашкодити всьому світові, ніж допомогти", - сказав Папа.

"Я повинен знайти слушний час, щоб це зробити. Наступного тижня я зустрінуся з представниками уряду України, які приїдуть, щоб поговорити, також і про мій можливий візит. Побачимо, як буде", додав Франциск.

Раніше Папа Римський Франциск засудив блокаду експорту пшениці з українських портів.

Нагадаємо, раніше Франциск заявив, що готовий зустрітися з президентом Росії Владіміром Путіним у Москві, однак досі не отримав його відповіді на свою пропозицію.

В інтерв’ю на початку травня він також сказав, що поки не планує візит в Україну. 

Папа Римський також виступив з ідеєю "примирення" України та РФ, коли двоє людей символічно разом несли український та російський прапори у Ватикані, однак, за словами президента Зеленського, українське суспільство не сприйняло цю ідею.

Читайте також: Папа, що образив українців: що стало причиною останніх рішень та заяв понтифіка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: