Ryanair вимагає від пасажирів з ПАР підтвердити знання мови, якою спілкується меншість населення

Понеділок, 6 червня 2022, 18:59

Найбільший у Європі лоукостер Ryanair запровадив вимогу для пасажирів з Південно-Африканської Республіки, що прибувають до Британії, підтвердити свою національність складанням тесту на знання мови африкаанс, якою розмовляють 12% населення.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Як пояснили в авіакомпанії, запровадження опитувальника на знання африкаанс пов’язане з великою кількістю фальшивих паспортів ПАР, за допомогою яких реєструються на рейси. Там стверджують, що тест на знання мови є простий.

"Якщо (пасажири) не можуть заповнити опитувальник, їм заборонять посадку й повністю компенсують вартість польоту", – повідомив представник Ryanair у коментарі Reuters.

Представник уточнив, що заповнення опитувальника буде обов'язковим для власників південноафриканських паспортів, які подорожують до Великої Британії з будь-якої іншої європейської країни.

У ПАР уже негативно відреагували на рішення Ryanair, назвавши такий крок дискримінаційним. Керівник мовної ради африкаанс Конрад Стінкемп заявив, що таке підтвердження знання мови є "повністю абсурдним".

Африкаанс – третя за популярністю (з-поміж 11 офіційних) мова Південно-Африканської Республіки, якою користується близько 12% з 58-мільйонного населення країни.

До повалення режиму апартеїду у 1994 році африкаанс був єдиною офіційною мовою ПАР. Ця мова, що виникла у XVII столітті, була тісно пов’язана з расовою сегрегацією в країні з боку білих колоністів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: