Британія закликала розслідувати крадіжку Росією українського зерна

Вівторок, 7 червня 2022, 16:40

Міністр сільського господарства Британії Вікторія Прентіс заявила, що звинувачення в тому, що Росія краде зерно з різних районів України, є дуже серйозними і повинні бути негайно розслідувані.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Світові ціни на продукти харчування злетіли до рекордного рівня після вторгнення Росії в Україну, що спричинило протести в країнах, що розвиваються.

Прентіс, виступаючи на конференції Міжнародної зернової ради (IGC) у Лондоні, сказала, що чула звинувачення про крадіжки зерна Росією з перших вуст від джерел у Херсонській області на півдні України.

Раніше Росія відкидала звинувачення у крадіжці пшениці з України.

Організація Об'єднаних Націй намагається досягти угоди, щоб дозволити відвантажувати українське зерно з чорноморських портів, таких як Одеса, в той час як Росія заявила, що хоче скасування санкцій Заходу як частини домовленості про вивезення зерна.

Україна і Захід звинувачують Москву у використанні продовольства як зброї. Росія звинувачує в ситуації нібито українські міни у водах Чорного моря та міжнародні санкції проти власної економіки.

Минулого тижня Україна заявила, що Росія відправляє вкрадене зерно до Туреччини з Криму, який вона анексувала в 2014 році. Київ також звинуватив Москву в тому, що вона відправила своєму союзнику Сирії 100 000 тонн вкраденої української пшениці.

Як повідомлялося, канцлер Німеччини Олаф Шольц виключив можливість компромісів із самопроголошеним президентом Білорусі Александром Лукашенком щодо санкцій проти Білорусі в обмін на надання "зернового коридору" з України до портів балтійських держав. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.