Президент Чехії заявив, що буде ветувати закон про легалізацію одностатевих шлюбів у країні

Середа, 8 червня 2022, 18:23

Президент Чехії Мілош Земан виступив проти легалізації одностатевих шлюбів у країні й заявив, що накладе вето на відповідний законопроєкт у разі його ухвалення.

Про це він заявив після переговорів із президенткою Угорщини Каталіною Новак у вівторок, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Denik.

Земан наголосив, що не проти цивільних партнерств для гомосексуальних пар, які в Чехії узаконені з 2006 року.

"Але сім’я – це союз чоловіка і жінки. Крапка", – підкреслив він.

Ще одним аргументом проти легалізації одностатевих шлюбів президент Чехії назвав те, що в гомосексуальних парах не народжуються діти.

"Я проти тверджень, що в нашій країні є 90 гендерів. Я дуже ретельно рахував і налічив поки тільки дві статі. І, певно, триматимусь цієї думки до кінця життя", – додав Земан.

Автори законопроєкту про легалізацію одностатевих шлюбів, зареєстрованого в парламенті Чехії у вівторок, розкритикували позицію президента.

"Мають значення не старі люди, а нові. Ось і все, що я можу сказати. Пан Земан – це минуле, а ми, сподіваюсь, оберемо майбутнє", – заявив співавтор документа Йозеф Бернард, натякнувши на те, що повноваження Земана завершуються в березні 2023 року.

Законопроєкт передбачає надання одностатевим парам таких само прав і обов’язків, як і гетеросексуальним. Йдеться про спільну власність, право на пенсію померлого члена подружжя, спільну опіку над дітьми й доступ до сімейної допомоги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: