У Раді ЄС підтримали ідею зробити ухиляння від європейських санкцій злочином

Четвер, 9 червня 2022, 23:04

Міністри внутрішніх справ та юстиції держав ЄС на зустрічі в четвер підтримали ініціативу Європейської комісії зробити ухиляння від санкцій, запроваджених Брюсселем, злочином на рівні ЄС.

Про це на брифінгу заявив єврокомісар із питань юстиції Дідьє Рейндерс, повідомляє "Європейська правда".

"За порушення обмежувальних заходів ЄС передбачено дуже мало кримінальних санкцій, через що Єврокомісія і деякі держави-члени вважають, що в нас має бути шлях для покарання тих, хто порушує ці обмеження", – зазначив Рейндерс.

Він пояснив, що для ухвалення такого рішення спершу потрібна згода Ради Євросоюзу та Європейського парламенту, після чого Єврокомісія складе текст закону, який потім має бути затверджений згаданими інституціями.

"Питання складне, але з огляду на нагальність ситуації нам потрібен швидкий прогрес, і сподіваємось, що досягнемо цього прогресу в найближчі тижні, ще за головування Франції", – додав єврокомісар.

Нагадаємо, наприкінці травня Європейська комісія запропонувала додати порушення обмежувальних заходів ЄС до списку злочинів на території блоку.

Це дозволить встановити загальний базовий стандарт щодо кримінальних злочинів та покарань у ЄС. Такі загальні правила ЄС полегшили б розслідування, судове переслідування та покарання за порушення обмежувальних заходів у всіх державах-членах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: