Ердоган заявив, що не зустрічатиметься з прем'єром Греції, поки той не "візьме себе в руки"

П'ятниця, 1 липня 2022, 17:03

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що зустріч з прем'єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом неможлива, доки той не "візьме себе в руки".

Про це пише Reuters, повідомляє "Європейська правда".

Ердоган заявив, що Міцотакіс "більше не існує для нього" після того, як грецький прем'єр лобіював, щоби Сполучені Штати не продавали Туреччині винищувачі F-16.

"Нехай він візьме себе в руки. Поки він не збереться, ми не зможемо зустрітися", - сказав Ердоган журналістам, повертаючись з саміту НАТО в Мадриді.

Виступаючи перед журналістами в Мадриді в четвер, Міцотакіс заявив, що Греція відкрита до діалогу з Туреччиною, і повторив, що не буде вступати в "діалог особистих протистоянь" з Ердоганом.

"Я й надалі наполягатиму на тому, що двері Греції для діалогу в рамках, які ми визначили, ці двері завжди відкриті. І в той же час наша країна продовжуватиме, коли буде можливість, піднімати питання турецької агресії всередині країни, в Європейському Союзі, на двосторонньому рівні нашим партнерам", – сказав він.

Ердоган був розлючений через те, що, за його словами, грецький лідер відмовився від обіцянки обговорювати двосторонні питання разом, без залучення інших сторін. Він також скасував зустріч на високому рівні у відповідь на напруженість.

Туреччина та Греція мають суперечки з низки питань, починаючи від авіарейсів і статусу островів Егейського моря, до морських кордонів і вуглеводневих ресурсів у Середземному морі, а також етнічно розколеного Кіпру.

Нагадаємо, Греція направила США офіційний запит на закупівлю 20 винищувачів F-35 виробництва Lockheed Martin.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: