Прем'єр Нідерландів відвідав Ірпінь, Бородянку та Бучу

фото
Понеділок, 11 липня 2022, 14:47

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте прибув з візитом в Україну і відвідав населені пункти Київської області, які постраждали від російських окупантів.

Про це пише NOS, повідомляє "Європейська правда".

Своїм візитом Рютте хоче продемонструвати підтримку українському народу та уряду президента Володимира Зеленського, з яким він зустрінеться пізніше цього дня.

 

"Звичайно, ми всі бачили фотографії, але самим тут стояти…Повна протилежність цивілізації, пристойності. Те, що одна країна вторгається в іншу країну і спричиняє такий масштабний хаос. Так багато людей загинуло. Це справді жахливо", – сказав Рютте під час відвідування зруйнованого Ірпеня.

Представники місцевої влади розповіли Рютте про окупацію міста росіянами і відновлювальні роботи, які вже почалися.

 

Рютте вперше відвідав Україну після російського вторгнення. У травні країну вже відвідав міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстра.

Голова Київської ОВА Олексій Кулеба повідомив, що окрім Ірпеня Рютте також відвідав Бородянку та Бучу.

"Київщину відвідав прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте. Бородянка, Буча, Ірпінь - про трагічні події у цих населених пунктах знає весь світ. Проте жодні фото чи відео не передають жаху, який залишили після себе окупанти. Вдячні політикам, які особисто приїжджають до області ", - написав Кулеба у Телеграм-каналі.

Нагадаємо, 6 липня прем’єр-міністр Ірландії Міхал Мартін приїжджав з візитом в Україну і відвідав передмістя Києва, які перебували під російською окупацією.

Незадовго до цього президентка Молдови Мая Санду також відвідувала Бучу, Ірпінь та Бородянку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.