Конгресвумен Спартц оприлюднила заяву, де вимагає відставки Єрмака

Вівторок, 12 липня 2022, 08:00

Членкиня Палати представників США Вікторія Спартц звинуватила главу Офісу президента України Андрія Єрмака з прихильниками у кампанії проти себе у зв’язку з тим, що вона публічно озвучила претензії до нього.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться у її заяві, опублікованій 11 липня. 

Документ, опублікований на її офіційному сайті, має заголовок "Київ має краще підтримувати свою героїчну армію, а Єрмак має піти у відставку". 

Вікторія Спартц на доведення цієї вимоги повторює, що з 24 лютого була в Україні шість разів та побувала у багатьох містах і спілкувалась у тому числі з українськими військовими та вражена їхньою рішучістю, але дізналася, що "замість визнання своїх військових та спрямування всіх сил країни на їхню підтримку, Київ, на чолі з Андрієм Єрмаком, грається у політику". Вона зауважує, що виглядає, ніби українська влада "має гроші на відбудову несуттєвої інфраструктури, але не має їх для підтримки військових, як обіцяного житла для бійців АТО з окупованих територій".

"На жаль, замість того, щоб відреагувати на проблемні питання, озвучені мною минулого тижня, пан Єрмак почав наклепницьку кампанію проти мене. Багато хто в Америці і Європі вже якийсь час серйозно стурбований з приводу Єрмака. Якби він поводився як державний діяч, то, як хтось, до чиєї репутації вже і так були питання, він би ще взимку пішов у відставку після того як запевняв керівництво України, що нападу Росії не буде - що зменшило її готовність. Але зробити цю правильну річ ніколи не пізно", - заявила Спартц. 

Вона додає, що після того, як вона публічно озвучила свої претензії, "маріонетки Єрмака" почали звинувачувати її у тому, що вона почала піднімати питання задля власних політичних балів. 

"Лише ті, хто не розуміє специфіку політики загальних виборів у США може виходити з такими твердженнями. Від цього немає політичних балів, але це річ, яку правильно зробити. І, спробувавши деякий час вирішити питання непублічно, я озвучую його на загал через значну стурбованість", - заявляє конгресвумен.

Вона відкидає також припущення, що додатковий нагляд за постачанням зброї Україні може сповільнити процес її отримання. "Навпаки, наявна нестача нагляду сприяє затримкам, а належний нагляд і логістика лише збільшать швидкість та ефективність", - каже Вікторія Спартц. 

Як повідомлялося, Вікторія Спартц у п’ятницю звернулася до президента США Джо Байдена з проханням надати пояснення щодо процедур нагляду, пов’язаних із главою Офісу президента України Андрієм Єрмаком.

У МЗС розкритикували звернення Спартц, заявивши, що у цих діях є підігрування наративам російської пропаганди та спроба втягнути Україну у внутрішню політику США". У відповідь вона закликала серйозно ставитися до її заяв і "вирішити проблему Єрмака".

Співголова групи підтримки України в Конгресі Марсі Каптур опублікувала заяву на підтримку президента Володимира Зеленського та звинуватила свою колегу Вікторію Спартц у необачній допомозі президенту Росії Путіну. Спартц у відповідь заявила, що колега недостатньо ознайомилася з ситуацією. 

Дивіться та читайте також: Інтерв’ю Вікторії Спартц: звинувачення до Єрмака, контроль за зброєю та закиди до України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.