Україна отримає 36 легкозбірних мостів від Франції

Середа, 13 липня 2022, 16:06

Французька компанія Matiere передасть Україні 36 легкозбірних мостів, які будуть встановлені на місці зруйнованих російськими загарбниками.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в середу, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Укрінформ".

"Разом із французьким урядом та Федерацією французьких промисловців MEDEF ми домовилися про передачу Україні 36 легкозбірних мостів завдовжки від 23 до 46 метрів від компанії Matiere", - сказав Кулеба.

"Ці конструкції зможуть швидко замінити зруйновані українські мости, а згодом замінити їх на постійній основі", - додав міністр.

За його словами, французька компанія Matiere має багаторічний досвід роботи зі швидкого розгортання мостових переходів для автомобільного та залізничного транспорту, особливо у країнах, де війна зруйнувала інфраструктуру.

"Вже 25 липня інженери компанії прибудуть в Україну і проведуть спільну оціночну місію з інженерами Укравтодору. Потенційно компанія розглядає можливість розгортання виробництва цих мостових переходів в Україні", – зазначив очільник МЗС.

Нагадаємо, раніше в Україну доставили передані Чехією два понтонні мости, які допоможуть швидше відновити сполучення на місці зруйнованих мостів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.