Посли G7 знову нагадали про призначення керівника САП

Середа, 13 липня 2022, 16:53

Посли країн "Групи семи" (G7) у Києві вважають, що призначення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) є символом зобов’язання України проводити реформи.

Про це йшлося на зустрічі дипломатів зі спікером Верховної ради, пише "Європейська правда".

"На продуктивній зустрічі з Русланом Стефанчуком, спікером Верховної ради, посли G7 високо оцінили успіхи реформ, досягнуті на цей момент, і підкреслили важливість продовження цього шляху. Боротьба з корупцією є основним елементом цього процесу. У цьому контексті призначення нового глави САП стало символом зобов’язання України до реформ", - йдеться у повідомленні акаунту німецького головування в групі послів G7 у Києві.

Напередодні посли країн "Групи семи" у Києві наголосили на критичній важливості своєчасного призначення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури під час зустрічі з віцепрем’єркою Ольгою Стефанішиною.

Як відомо, для збереження статусу кандидата на вступ до ЄС Київ має завершити призначення вже обраного на конкурсі очільника САП та провести конкурс глави НАБУ.

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у виступі в Верховній раді 1 липня закликала якнайшвидше призначити керівника САП.

Меморандум економічної та фінансової політики України з Міжнародним валютним фондом передбачав обрання нового керівника САП до грудня 2021 року.

Читайте також: САП і не лише: що із заяв конгресвумен Спартц має почути Київ, попри конфлікт із нею.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: